Category Archives: Articole despre nutritie

10 motive să bei ALOE VERA GEL

Imaginează-ţi că rupi o frunză de aloe şi îi consumi gelul din interior. Poţi experimenta aceeaşi senzaţie cu Aloe Vera Gel de la Forever Living Products. Secretul se află chiar în interiorul plantei care conţine
peste 200 de compuşi activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi şi 12 vitamine. Datorită acţiunii sinergice a acestor componente, Aloe vera şi-a câştigat, de-a lungul timpului, renumele de „ planta miracol”. Aloe Vera Gel este produs pe baza unui proces patentat de stabilizare, ce păstrează intacte calităţile gelului.

HRANA VERDE pentru sanatate

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să facem faţă unui stres masiv. Stresul omului modern îmbracă toate formele, de la stresul alimentar – metabolic (subnutriţie -malnutriţie) la stresul psihic, economic, socio-cultural, la cel indus de factorii de mediu, poluare chimică, poluare electromagnetică, poluare radioactivă, umiditate, frig, căldură, noi agresiuni ale germenilor patologici (virusuri, bacterii,fungi, paraziţi). Însuşi stilul de viaţă modern, definit de sedentarism, reprezintă un ucigător factor de stres, mai ales la nivel celular – metabolic.

FOREVER ARGI+

Avem la îndemână un produs de excepţie, ce poartă girul unui lider mondial şi se bucură de susţinerea unui laureat al Premiului Nobel în medicină, atuuri esenţiale pentru a deveni, alături de Aloe Vera Gel, un produs vedetă al companiei noastre. Cu ajutorul domnului profesor universitar doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, vom afla detalii noi şi extrem de valoroase şi interesante despre beneficiile moleculei miracol şi ale produsului Forever Argi+.

Prof. Dr. Gh. Mencinicopschi despre Aloe Vera in emisiunea “Traieste Sanatos” de pe Antena2

Acest filmulet ne ofera multe informatii despre planta de ALOE VERA, daca conteaza unde este cultivata, daca este buna pentru copii, care sunt beneficiile consumarii ei …
Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Roman de Cercetari Alimentare, ne-a povestit despre ‘planta miracol’!

A vedea, A simţi, A trăi, A cunoaşte

15 octombrie marchează, la nivel mondial, Ziua Internaţională a Nevăzătorilor, cunoscută şi sub numele de Ziua Bastonului Alb. La fel ca multe alte daruri cu care am fost înzestraţi, ajungem să apreciem sănătatea ochilor cu atât mai mult cu cât suntem în pericol să o pierdem şi ne gândim rareori cât de norocoşi suntem că putem vedea viaţa în jurul nostru, că putem să le zâmbim celor dragi şi să
vedem fericirea pe chipurile lor, că putem admira spectacolul naturii şi îi putem privi în ochi pe cei pe care-i preţuim şi-i iubim. A vedea înseamnă a simţi, a trăi, a cunoaşte. Ce putem face pentru a ne bucura cât mai mult timp de acest dar? Ne ajută cu informaţii valoroase domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Probiotic = pentru viaţă

Sistemul nostru imunitar se regăseşte, în proporţie covârşitoare, la nivelul intestinelor. În acelaşi timp, sistemul digestiv este o poartă de intrare a germenilor patogeni în organism, o dată cu alimentele sau lichidele ingerate. Parte dintre aceşti germeni sunt distruşi la trecerea prin bariera acidă din stomac, dar unii dintre ei ajung în intestin, unde dispun de mediul nutritiv şi temperatura optimă pentru a se multiplica şi pot produce îmbolnăvirea. Aici intră în acţiune probioticele, acele „bacterii bune” care împiedică multiplicarea şi colonizarea intestinului de către bacteriile rele (patogene). Aceste „bacterii bune” funcţionează ca un gardian al sănătăţii.

DETOXIFIEREA – o necesitate

Odată cu apropierea iernii începem să planificăm şi curăţenia generală de dinaintea sărbătorilor. Nicio gospodină desăvârşită nu concepe să o prindă prima zăpadă cu casa neprimenită. Dar, anul acesta, înainte să începi, întreabă-te „Când am făcut ultima dată curăţenie în corpul meu?”. Ce este această curăţenie, când este cel mai bine să o facem şi care sunt modalităţile indicate de a ne detoxifia aflăm din interviul de mai jos, cu domnul Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

MERIŢI CE E MAI BUN

Din ediţia trecuta a Revistei Forever am aflat detalii importante despre noul produs Forever Argi+. Ştim cum acţionează pentru organismul nostru şi de ce e indicat să-l includem în dieta zilnică. Vom pătrunde acum şi mai mult în tainele „moleculei miracol”, cum a fost denumită arginina de către specialişti, cu ajutorul domnului prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti.

O INIMĂ SĂNĂTOASĂ PENTRU O VIAŢĂ ARMONIOASĂ

Speranţa medie de viaţă este de 80 de ani; timp în care inima bate de 60 până la 100 de ori pe minut.
Şi nu se opreşte nici măcar o dată! Ţi-ai putea imagina ce-ar fi dacă ai cere asta de la oricare alt muşchi din organism? Gândeşte-te că cineva te-ar ruga să strângi o minge în pumnul tău şi că ar trebui să faci asta de 100 de ori într-un minut… pentru următorii 80 de ani. Cât timp crezi că ai rezista? Inima a fost astfel construită încât să poată bate cel puţin o dată pe secundă timp de 80 de ani. Îţi poţi închipui ceva mai incredibil?

Domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne ajuta cu cateva sfaturi.

GINKGO BILOBA -arborele miracol

Ginkgo biloba a influenţat puternic istoria şi credinţele civilizaţiei orientale, fiind folosit de mii de ani în medicina chineză ca stimulent al memoriei şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. Adevărată fosilă vie, acest arbore a supravieţuit în mod miraculos unei lumi dispărute. S-au găsit fosile de frunze de ginkgo cu o vechime de peste 270 de milioane de ani, ceea ce îl face contemporan cu dinozaurii din perioada Jurasic. Iar aceasta nu este totul. Ginkgo biloba este şi una dintre cele mai longevive specii de arbori de pe planeta noastră, existând în prezent în lume exemplare care au atins venerabila vârstă de 3.500 de ani. Datorită calităţilor sale excepţionale, arborele de ginkgo a făcut obiectul a numeroase studii ştiinţifice, iar substanţele active obţinute din frunzele sale stau la baza unora dintre cele mai utilizate suplimente alimentare folosite la nivel mondial. De ce este Ginkgo biloba considerat arborele miracol? Ne ajută cu informaţii valoroase domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare.