Monthly Archives: octombrie 2011

A vedea, A simţi, A trăi, A cunoaşte

15 octombrie marchează, la nivel mondial, Ziua Internaţională a Nevăzătorilor, cunoscută şi sub numele de Ziua Bastonului Alb. La fel ca multe alte daruri cu care am fost înzestraţi, ajungem să apreciem sănătatea ochilor cu atât mai mult cu cât suntem în pericol să o pierdem şi ne gândim rareori cât de norocoşi suntem că putem vedea viaţa în jurul nostru, că putem să le zâmbim celor dragi şi să
vedem fericirea pe chipurile lor, că putem admira spectacolul naturii şi îi putem privi în ochi pe cei pe care-i preţuim şi-i iubim. A vedea înseamnă a simţi, a trăi, a cunoaşte. Ce putem face pentru a ne bucura cât mai mult timp de acest dar? Ne ajută cu informaţii valoroase domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Forever Living Products te ajută SĂ DĂRUIEŞTI COPILĂRIA

De-a lungul anului, trei sunt cele mai importante zile pentru orice copil: ziua de naştere, când e în centrul atenţiei şi primeşte cadouri de la toată lumea, Crăciunul, când întâlnirea cu Moş Crăciun nu-l
lasă să doarmă toată noaptea şi 1 Iunie, ziua tuturor copiilor, care este sărbătorită cu surle şi trâmbiţe în fiecare grădiniţă sau şcoală.

Probiotic = pentru viaţă

Sistemul nostru imunitar se regăseşte, în proporţie covârşitoare, la nivelul intestinelor. În acelaşi timp, sistemul digestiv este o poartă de intrare a germenilor patogeni în organism, o dată cu alimentele sau lichidele ingerate. Parte dintre aceşti germeni sunt distruşi la trecerea prin bariera acidă din stomac, dar unii dintre ei ajung în intestin, unde dispun de mediul nutritiv şi temperatura optimă pentru a se multiplica şi pot produce îmbolnăvirea. Aici intră în acţiune probioticele, acele „bacterii bune” care împiedică multiplicarea şi colonizarea intestinului de către bacteriile rele (patogene). Aceste „bacterii bune” funcţionează ca un gardian al sănătăţii.

ALOE EVER-SHIELD

Cercetătorii de la Universitatea Reading din Marea Britanie au publicat o serie de studii ce indică o posibilă legătură între utilizarea antiperspirantelor care conţin aluminiu şi rata crescută a apariţiei cancerului la sân. Există o alternativă sigură şi e chiar la îndemâna noastră – Aloe Ever-Shield Deodorant Stick.

Ce este OSTEOPOROZA si cum poti sa o previi

Data de 20 octombrie marchează, la nivel mondial, Ziua Internaţională a Osteoporozei. Chiar dacă nu figurează printre primele cauze de deces, osteoporoza este o afecţiune de temut. Dacă la început se manifestă doar prin încovoierea spatelui, cu timpul pot apărea complicaţii tot mai invalidante, cum este, de exemplu, fractura de col femural. Vestea bună este că osteoporoza se poate trata şi, mai ales, preveni.

SPUNE NU RĂCELII ŞI GRIPEI IN ACEST SEZON

Studiile recente pun în lumină faptul că  vulnerabilitatea în faţa gripei şi altor boli sezoniere reprezintă deseori consecinţa unui sistem imunitar slăbit. Aşa se explică de ce unii oameni pot avea gripă de la începutul toamnei şi până târziu în primăvară, în timp ce alţii sunt mult mai puţin afectaţi. Organismul nostru trimite, totuşi, unele semnale atunci când sistemul său natural de apărare are de suferit; nu trebuie decât să fim atenţi la ele pentru a trece cu bine de sezonul rece.

DETOXIFIEREA – o necesitate

Odată cu apropierea iernii începem să planificăm şi curăţenia generală de dinaintea sărbătorilor. Nicio gospodină desăvârşită nu concepe să o prindă prima zăpadă cu casa neprimenită. Dar, anul acesta, înainte să începi, întreabă-te „Când am făcut ultima dată curăţenie în corpul meu?”. Ce este această curăţenie, când este cel mai bine să o facem şi care sunt modalităţile indicate de a ne detoxifia aflăm din interviul de mai jos, cu domnul Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

FOREVER ARGI + – suplimentul alimentar complet

Oamenii de ştiinţă nu se încumetă prea des să spună „miracol”, dar exact acesta este termenul pe care îl
folosesc atunci când descriu efectele L-argininei, un aminoacid atât de benefic pentru starea generală de sănătate a organismului, încât mai este denumit şi „molecula miracol”.

MERIŢI CE E MAI BUN

Din ediţia trecuta a Revistei Forever am aflat detalii importante despre noul produs Forever Argi+. Ştim cum acţionează pentru organismul nostru şi de ce e indicat să-l includem în dieta zilnică. Vom pătrunde acum şi mai mult în tainele „moleculei miracol”, cum a fost denumită arginina de către specialişti, cu ajutorul domnului prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti.

O INIMĂ SĂNĂTOASĂ PENTRU O VIAŢĂ ARMONIOASĂ

Speranţa medie de viaţă este de 80 de ani; timp în care inima bate de 60 până la 100 de ori pe minut.
Şi nu se opreşte nici măcar o dată! Ţi-ai putea imagina ce-ar fi dacă ai cere asta de la oricare alt muşchi din organism? Gândeşte-te că cineva te-ar ruga să strângi o minge în pumnul tău şi că ar trebui să faci asta de 100 de ori într-un minut… pentru următorii 80 de ani. Cât timp crezi că ai rezista? Inima a fost astfel construită încât să poată bate cel puţin o dată pe secundă timp de 80 de ani. Îţi poţi închipui ceva mai incredibil?

Domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne ajuta cu cateva sfaturi.