Ajutati corpul sa faca fata cu brio STRESULUI

Mai este putin si incepe perioada sesiunilor, a tezelor si examenelor, a admiterilor si licentelor, poate nu e cazul tau, dar cu siguranta ai in familie un elev, un licean sau un student.

Sau poate te afli chiar tu intr-o perioada aglomerata in care trebuie sa faci fata unor provocari mai mari la serviviu sau in afaceri, ai nevoie de o mare capacitate de concentrare si de o atentie sporita la detalii. In toate cazurile enumerate mai sus efortul intelectual creste, iar creierul are nevoie de o mai mare energie.

Principala sursa de energie a creierului este glucoza, care provine din alimente bogate in carbohidrati cum ar fi cerealele, painea si pastele. Depozitele de energie ale creierului sunt foarte mici, astfel incat, daca vrem sa pastram functionarea la maximum a creierului, trebuie sa refacem in permanenta rezervele de glucoza. De aceea este important san u tinem dieta in timpul unor astfel de perioade sis a incercam sa mancam cat mai sanatos. Ideal ae fi ca organismul sa fie pregatit cu cateva luni inainte pentru un efort intellectual intens. Iata ce puteti face:

Sa consumati multe fructe si legume proaspete pentru un radament mai bun. Organismul poate extrage mai usor din ele glucoza necesara creierului. Daca nu reusesti sa ajungi la cele cinci portii de legume introdu indieta cu Forever Nature’s 18. Doar patru tablete pe zi furnizeaza cantitatea de antioxidanti echivalenta cu cea din cinci portii de fructe si legume.

Nu toate grasimile sunt rele. Corpul are nevoie de acizi grasi, deoarece creierul este alcatuit in proportie de peste 60% din grasimi. Celulele nervoase sunt acoperite cu un invelis gras numit mielina, crucial in trasmiterea rapida a informatilor. Acizii grasi omega 3 pentru performanta optima a creierului. Carenta de omega 3 poate duce la depresie, memorie deficitara, slaba capacitate de concentrare si invatare. Forever Living Products a formulat, pe baza celor mai recente cercetari din domeniul nutritiei, un supliment alimentar de calitate superioara, Forever Artic-Sea Omega 3. Prin combinarea acizilor grasi Omega 3 si Omega 9 am obtinut un supliment alimentar sigur si echilibrat. Cercetatorii japonezi au dovedit ca acizii grasi Omega 3 din peste induc buna dispozitie si, la persoanele normale, maresc eficienta cerebrala pana la varste inaintate.

Toate functiile cerbrale:memoria, gandirea, rezolvarea problemelor, transmiterea mesajelor catre corp sunt procese bio-chimice. Celule creierului comunica intre ele si cu restul organismului trimitand mesaje numite neurotransmitatori. Ca multe alte molecule din organism, neurotransmitatorii sunt alcatuiti din aminoacizii aflati in proteinele pe care le consumam. Pe langa oua, carne, peste , nuci si produse lactate, inainte si in perioadele de efort intellectual intens dieta noastra ar trebui imbogatita cu Forever Gin-Chia. Dintre toate semintele, cele de chia contin 19-25% proteine, in comparative cu graul (14%), porumbul (14%), orezul (8,5%), ovazul (15,3%) sau orzul (9,2%). Ba mai mult , s-a demonstrat ca chia aurie (Salvia columbariae) are efecte benefice asupra creierului , nervilor si sistemului endocrine, ameliorand puterea de concentrare in cazul persoanelor surmenate. Planta este bogata in principii active care ajuta la relaxarea organismului dupa perioade prelungite de stress, iar ginsegul, tonic legendary, are actiune benefica asupra memoriei, combatand epuizarea fizica si intelectuala.

Ginko biloba este, poate, cea mai puternica dintre ‘ierburile memoriei’. Creste cantitatea de sange pompata in creier, dilatand vasele de sange marind rezerva de oxygen. Cu toate acestea, folosirea ei nu reprezinta o solutie de moment, avand in vedere ca sunt necesare cateva saptamani pentru a vedea rezultatele. Aceasta planta ne apara si de efectele negative ale radicalilor liberi, ce afecteaza celulele nervoase. Forever Ginko Plus este imbogatit cu ingrediente vegetale cu effect tonic ( Ganoderma lucidum, fructe de Schizandra si remedial Fo-ti), care actioneaza synergic cu beneficile oferite de ginkgo.

In perioadele cu grad ridicat de stress corpul nostrum ramane fara vitaminele din complexul B. Deficienta de vitamina B impiedica eliberarea acetilcolinei, neurotransmitator angrenat in procesul de memorare, si incepem sa avem impresia ca, oricat ne-am stradui, nu putem retine nici macar un cuvant. Laptisorul de matca este un bogat depozit natural al complexului vitaminic B. Forever Royal Jely iti ofera laptisorul de matca din regiuni nepoluate, isolate, itens desertice, ce prezinta conditii ideale de mediu pentru stupi, iar vitamina B pe care o contine ajuta la oxigenarea creierului si la pastrarea intacta a celulelor nervoase; astfel, capacitatea de memorare creste sit e ajuta sa ‘fii pe faza’.

Toti copiii care obisnuiesc sa bea apa multa reusesc sa se concentreze mult mai usor, sa primeasca informatii sis a faca in minte exercitii de calcul, de asemenea , sunt mai putin predispusi durerilor de cap. Ai grije san nu iti lipseasca sticla cu apa de pe birou atunci cand studiezi si daca nu-ti place apa simpla, incearca Aloe Bolssom Herbal Tea, un ceai revitalizant, fara cofeina, cu gust minunat si aroma bogata.

Articol aparut in revista FOREVER din martie 2010, nr 131, pag: 11-12

Lasă un răspuns