O INIMĂ SĂNĂTOASĂ PENTRU O VIAŢĂ ARMONIOASĂ

Speranţa medie de viaţă este de 80 de ani; timp în care inima bate de 60 până la 100 de ori pe minut.
Şi nu se opreşte nici măcar o dată! Ţi-ai putea imagina ce-ar fi dacă ai cere asta de la oricare alt muşchi din organism? Gândeşte-te că cineva te-ar ruga să strângi o minge în pumnul tău şi că ar trebui să faci asta de 100 de ori într-un minut… pentru următorii 80 de ani. Cât timp crezi că ai rezista? Inima a fost astfel construită încât să poată bate cel puţin o dată pe secundă timp de 80 de ani. Îţi poţi închipui ceva mai incredibil?

Domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare, ne ajuta cu cateva sfaturi.

Domnule profesor, vă rugăm să ne spuneţi care sunt principalii factori care periclitează sănătatea inimii?

Poluarea mediului, fumatul, abuzul de alcool, sedentarismul sunt câţiva dintre factorii de risc care contribuie la apariţia maladiilor cardiovasculare (infarct de miocard) şi cerebrovasculare (accident vascular cerebral) care, din păcate, astăzi reprezintă principala cauză de mortalitate, inclusiv în România.

Categoriile mai tinere de vârstă consideră, de obicei, că nu trebuie să se îngrijoreze din cauza riscului afecţiunilor cardiovasculare şi nu acordă suficientă atenţie sănătăţii inimii. Este corectă această abordare?

În zilele noastre, din păcate, astfel de boli apar la vârste din ce în ce mai tinere şi seceră vieţi începând chiar din adolescenţă. Mai mult, procesul de progresie a bolii ateromatoase se declanşează la vârste extrem de fragede, începând chiar după naştere.

Ce stă în puterea noastră să facem pentru a ne bucura de o inimă sănătoasă?

Pentru o inimă sănătoasă trebuie să adoptăm încă din copilărie un stil de viaţă şi o alimentaţie sănătoasă, din care să nu lipsească şi suplimentele cardioprotectoare. De ce recomandăm, pe lângă o
hrană adecvată, şi astfel de suplimente? Pentru că astăzi, din cauza agriculturii super intensive,
chimizate şi a procesării spoliatoare a alimentelor, chiar o dietă diversificată şi echilibrată riscă să nu ne poată furniza toţi nutrienţii şi non-nutrienţii (antioxidanţi) necesari pentru prevenirea maladiilor cardiovasculare.

Ce putem face, concret, pentru a împiedica apariţia şi evoluţia acestor maladii şi pentru a ne păstra o inimă sănătoasă?

Pe lângă conduita sănătoasă de viaţă, avem acum la dispoziţie un preţios ajutor, reprezentat de suplimente alimentare de ultimă generaţie precum Forever CardioHealth cu coenzima Q10, Forever Argi+, Arctic-Sea Omega-3  şi, nu în ultimul rând, produsul-vedetă al companiei, Aloe
Vera Gel
. Fiecare dintre ele merită o atenţie specială, ca să le înţelegem exact rolul
benefic asupra sănătăţii inimii şi stării de bine a organismului, în general.

Forever CardioHealth cu coenzima Q10 conţine o serie de substanţe benefice sănătăţii cardio şi cerebrovasculare. Dintre acestea se remarcă în special coenzima Q10, absolut necesară eliberării energiei alimentelor la nivelul mitocondriilor („centralele energetice” ale celulelor).
Mitocondriile se află în cantitate cu atât mai mare în celulele unui organ cu cât acesta are nevoie de mai multă energie. Printre celemai avide de energie organe din corpul nostru se numără creierul, inima şi ficatul. În lipsa energiei, organele se îmbolnăvesc, iar în cazul inimii orice oprire accidentală poate însemna moarte. Pentru o ilustrare „practică”, lipsa coenzimei Q10 am putea-o compara cu rezervorul plin al unei maşini a cărei cheie de contact nu funcţionează. Degeaba avem combustibil dacă nu-l putem
folosi. Atenţia ar trebui şi mai mult mărită în cazul persoanelor nevoite să folosească medicamente de tipul statinelor, care inhibă sinteza colesterolului şi a coenzimei Q10. De aceea, aceste persoane ar trebui să-şi suplimenteze necesarul de coenzima Q10 prin dietă şi prin suplimente alimentare
bogate în această substanţă biologic activă.
Coenzima Q10 este recomandată şi pentru sănătatea dinţilor, în special a parodonţiului, pentru prevenirea parodontozei şi împiedicarea avansării acesteia.

Iată ce completează, pe lângă coenzima  Q10, cocteilul de substanţe benefice din compoziţia Forever CardioHealth:
- Vitamina B6 – extrem de necesară celor cu un nivel crescut al homocisteinei (factor de risc în maladiile cardiovasculare). Tocmai vitamina B6 este cea care normalizează nivelul homocisteinei.   -Vitamina B12 – esenţială pentru biosinteza hemoglobinei din globulele roşii ale sângelui, care transportă oxigenul necesar arderii alimentelor şi eliberării de energie, tot la nivelul mitocondriilor.
- Magneziu – foarte important în procesul contracţiei cordului şi a celorlalţi muşchi, dar şi în reglarea excitabilităţii neuromusculare. Lipsa de magneziu poate conduce la stări inexplicabile de oboseală.
- Lecitina – component cu acţiune lipotropă (topeşte grăsimile, împiedică depunerea acestora pe artere), care furnizează componente absolut necesare sănătăţii neuronilor.
- Antioxidanţi de primă linie – precum vitamina C, tocoferolii, extractul de turmeric, extractul din seminţe de struguri şi cel din frunze de măslin, cu rol important în protejarea colesterolului rău (LDL) împotriva oxidării şi, deci, în prevenirea depunerii acestuia pe artere şi apariţiei plăcilor de aterom, care conduc la maladii cardio şi cerebrovasculare.
- Extract de boswellia – are efecte antiinflamatorii, de asemenea benefice pentru sănătatea inimii şi a vaselor de sânge.

- Crom – important pentru menţinerea glicemiei în limite normale şi prevenirea apariţiei rezistenţei la insulină, anticamera diabetului de tip 2, un alt factor de risc pentru bolile cardiovasculare.

Cantitatea de coenzimă Q10 din Forever CardioHealth (80 mg/plic) este una dintre cele mai ridicate, comparativ cu alte produse similare disponibile pe piaţă, iar cantitatea administrată poate fi crescută în funcţie de recomandarea medicului sau de medicaţia fiecărei persoane. Beneficiile acestui produs se datorează în principal efectului de matrice generat de asocierea naturală a componentelor lui, care sinergizează, în final manifestându-şi efectul cardioprotector.
Consumat cu regularitate, Forever CardioHealth poate avea rezultate benefice şi asupra proceselor de îmbătrânire, pe care le încetineşte în mod natural, asupra prevenirii apariţiei pielii ridate, tocmai
datorită efectului antioxidant de protejare a colagenului. Activează microcirculaţia sanguină şi limfatică la nivel cutanat, hrănind mai bine pielea şi menţinându-i strălucirea şi frumuseţea.

Forever Argi+, un produs realizat pe baza unor descoperiri răsplătite cu Premiul Nobel în medicină,
despre care am vorbit mai pe larg în ediţia trecută a Revistei lunare – asociat cu Forever CardioHealth şi Aloe Vera Gel, întăreşte efectele cardioprotectoare şi de reglare a tensiunii arteriale, datorită stimulării producţiei de oxid nitric, care normalizează funcţia endotelială.

Vă rugăm să ne explicaţi, domnule profesor, de ce este indicat să dizolvăm CardioHealth şi Argi+ în Aloe Vera Gel?

În primul rând datorită bogăţiei de nutrienţi şi non-nutrienţi conţinuţi în Aloe Vera Gel şi păstraţi aproape intacţi, ca în gelul proaspăt din frunză, printr-o tehnologie revoluţionară brevetată. Gelul
contribuie la funcţionarea optimă a sistemului digestiv şi, deci, şi la absorbţia componentelor din celelalte produse prezentate anterior. Un alt atu al gelului de Aloe vera de la Forever este şi acela că planta din care provine este cultivată în biotopul său natural optim, pe un sol de asemenea natural bogat în seleniu, spre deosebire de solul Europei, sărac în seleniu.
Acest mineral este un oligoelement absolut necesar funcţionării sistemului nostru imunitar, un antioxidant de primă linie care ne protejează de radicalii liberi atât de periculoşi pentru sănătate. Întreaga bogăţie în substanţe biologic active a celor trei produse va determina, în final, echilibrarea
metabolismului, inducând o stare de sănătate durabilă.

Şi cu aceasta am epuizat lista produselor destinate efectiv sănătăţii inimii?

Nu înainte de a vorbi şi despre Arctic-Sea Omega-3, pe bază de acizi graşi esenţiali Omega 3 cu lanţ lung, şi anume acidul eicosapentaenoic (EPA) şi acidul docosahexaenoic (DHA). Aceştia, după cum le arată şi numele, sunt absolut necesari bunei funcţionări a sistemului cardiovascular, dar şi a celui nervos, în special a creierului.
Pe lângă aceasta, aceşti acizi graşi eicosanoizi au şi funcţii hormonale şi imunomodulatoare asupra sistemului imunitar, atenuând stările inflamatorii. Astăzi este demonstrat că statusul proinflamator
sistemic cronic este una dintre principalele cauze ale bolilor cronice (cancere, boli cardiovasculare, neurodegenerative – Parkinson, Alzheimer etc.) În consecinţă, pentru o inimă sănătoasă, recomand cu
căldură Argi+ şi CardioHealth dizolvate în Aloe Vera Gel, plus Arctic-Sea, alături de un stil de viaţă responsabil şi activ.
Vă mulţumim, domnule profesor, pentru că ne-aţi împărtăşit aceste informaţii deosebit de valoroase!

 

reveista Forever februarie 2011

 

Lasă un răspuns