SPUNE NU RĂCELII ŞI GRIPEI IN ACEST SEZON

Studiile recente pun în lumină faptul că  vulnerabilitatea în faţa gripei şi altor boli sezoniere reprezintă deseori consecinţa unui sistem imunitar slăbit. Aşa se explică de ce unii oameni pot avea gripă de la începutul toamnei şi până târziu în primăvară, în timp ce alţii sunt mult mai puţin afectaţi. Organismul nostru trimite, totuşi, unele semnale atunci când sistemul său natural de apărare are de suferit; nu trebuie decât să fim atenţi la ele pentru a trece cu bine de sezonul rece.

SEMNE  ALE  UNUI  SISTEM IMUNITAR  SLĂBIT

CÂŞTIG PONDERAL- Greutatea în exces nu este doar dăunătoare pentru inimă şi celelalte organe, ci conduce şi la dezechilibre hormonale care pot împiedica lupta sistemului imunitar împotriva infecţiilor.

NĂRI USCATE- Poate părea paradoxal, dar secreţiile nazale chiar te ajută să te protejezi împotriva virusurilor gripale. Mucusul din nări reprezintă o barieră pentru virusuri, care sunt eliminate o dată cu el. Dacă ai nările uscate constant eşti mult mai predispus să te îmbolnăveşti, dar poţi preveni asta
având grijă ca umiditatea din încăperea în care stai să se menţină la un nivel constant.

STĂRI GRIPALE CONSTANTE- În mod normal, un adult face gripă o dată până la de trei ori pe an şi
începe să scape de simptome după 3-4 zile de la debutul bolii. Dacă te îmbolnăveşti de mai mult de trei ori, este un semn clar că sistemul tău imunitar este slăbit.

EXCES DE DULCIURI- Zahărul în exces este duşman al sistemului tău imunitar. Un studiu efectuat de American Journal of Clinical Nutrition arată că un consum constant de 100 de grame de zahăr
zilnic inhibă lupta celulelor albe împotriva infecţiilor până la 5 ore de la ingerare.

EVITA!

Pe lângă semnele de mai sus, mai există factori legaţi de stilul tău de viaţă care pot contribui la un sistem imunitar slab:

STRES CONSTANT- Conform American Psychological Association, stresul pe termen lung slăbeşte capacitatea de răspuns a sistemului natural de apărare al organismului. Nu-i de mirare că eşti
mult mai predispus să te îmbolnăveşti în perioadele stresante. Totodată, stresul poate agrava simptomele dacă deja ai gripă, aşa că cel mai bine este să încerci să te relaxezi şi să iei lucrurile aşa cum vin.

PREA PUŢINĂ APĂ- Organismul nostru are nevoie de hidratare pentru a putea elimina toxinele. Necesarul de apă poate varia de la o persoană la alta, dar dacă vrei să fii sigur că ai băut destulă
apă încearcă să te hidratezi cu cel puţin 1,5 – 2 litri pe zi.

FOREVER TE SFĂTUIEŞTE:

- Spală-te pe mâini frecvent.

- Atunci când strănuţi sau tuşeşti acoperă-ţi nasul şi gura cu un şerveţel de unică folosinţă pe care apoi să-l arunci la gunoi.

- Dormi bine, mănâncă sănătos, bea multă apă şi adoptă un stil de viaţă activ. Pe cât posibil evită alcoolul şi tutunul

-Consumul de suplimente alimentare pe bază de plante poate ajuta sistemul tău natural de apărare în lupta cu răceala şi gripa.

- Petrece-ţi timpul liber afară. Majoritatea îşi petrece 90% din timp între patru pereţi, inhalând aer filtrat şi germenii răspândiţi de alte persoane, aşa că foloseşte fiecare oportunitate de a petrece timp în aer liber, mai ales că frigul stimulează funcţia glandei tiroide.

A L I AŢ I I   S I S T EMU L U I   TĂ U   IMUNI TA R :

BĂUTURILE  PE  BAZĂ DE GEL STABILIZAT DE ALOE  VERA ajută la stimularea sistemului imunitar. Totodată, conţin acemanan, un excelent antiviral.

ECHINACEA  SUPREME conţine polizaharide despre care s-a demonstrat că protejează organismul de atacurile virale. Bogată în polifenoli, echinacea ajută la întărirea sistemului natural
de apărare şi stimulează producerea de anticorpi.

FOREVER  BEE  PROPOLIS conţine 22 de aminoacizi, complexul vitaminei B şi,este îmbogăţit cu lăptişor de matcă, fiind un stimulent imunitar natural.

FOREVER GARLIC–THYME Cimbrul şi usturoiul au importante proprietăţi antioxidante care contribuie la menţinerea sănătăţii.

ABSORBENT-C Vitamina C este un antioxidant natural care stimulează sistemul natural de apărare şi diminuează durata şi intensitatea gripei. Este înglobată în tărâţe de ovăz, permiţând o eliberare
lentă a vitaminei.

GINKGO  PLUS  conţine ciuperca Reishi, care protejează împotriva răspândirii răcelii şi gripei.

LYCIUM  PLUS  îţi aduce beneficiile extractului de lemn-dulce, ajutând la întărirea sistemului natural de apărare al organismului în lupta cu virusurile gripale.

NATURE-MIN Complex de multiminerale care conţine zinc, magneziu şi cupru, recunoscute pentru acţiunea lor benefică asupra sistemului imunitar.

Revista Forever, noiembrie 2010

One Response to SPUNE NU RĂCELII ŞI GRIPEI IN ACEST SEZON

Lasă un răspuns