Probiotic = pentru viaţă

Sistemul nostru imunitar se regăseşte, în proporţie covârşitoare, la nivelul intestinelor. În acelaşi timp, sistemul digestiv este o poartă de intrare a germenilor patogeni în organism, o dată cu alimentele sau lichidele ingerate. Parte dintre aceşti germeni sunt distruşi la trecerea prin bariera acidă din stomac, dar unii dintre ei ajung în intestin, unde dispun de mediul nutritiv şi temperatura optimă pentru a se multiplica şi pot produce îmbolnăvirea. Aici intră în acţiune probioticele, acele „bacterii bune” care împiedică multiplicarea şi colonizarea intestinului de către bacteriile rele (patogene). Aceste „bacterii bune” funcţionează ca un gardian al sănătăţii.

CE   SUNT   PROBIOTICELE?

În tractul digestiv există circa 400 de tipuri de „bacterii bune” care împiedică dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, ajută la sinteza multor vitamine de care organismul are nevoie, stimulează sistemul imunitar şi producerea de imunoglobuline, contribuie la menţinerea unui aparat digestiv sănătos.

UNDE  ACŢIONEAZĂ?

Specialiştii spun că echilibrul bacteriilor ce compun flora intestinală poate fi afectat de mai mulţi factori: antibioticele, anticoncepţionalele, alcoolul, alimentaţia dezechilibrată, unele afecţiuni digestive, stresul, vârsta. Probioticele acţionează la nivelul intestinului gazdei, mai ales la nivelul colonului, unde îmbunătăţesc echilibrul bacteriilor, în favoarea celor „sănătoase”.

CUM  ACŢIONEAZĂ  PROBIOTICELE?

-  inhibă proliferarea bacteriilor patogene la nivelul intestinului şi previn aderarea acestora de
mucoasa intestinală;
-  întăresc sistemul imunitar;
-  ajută la refacerea echilibrului florei intestinale;
-  pot reduce simptomele de balonare şi diaree în cazul persoanelor care suferă de intoleranţă la lactoză;
-  contribuie la detoxifierea colonului prin scăderea acţiunii unor enzime ce duc la apariţia de produşi nocivi;
-  previn alergiile alimentare;
- ameliorează digestia şi reduc nivelul de colesterol prin intervenirea în metabolismul grăsimilor şi prin stimularea activităţii unor enzime digestive;
- ajută la o mai bună absorbţie a substanţelor nutritive.

CÂND  SUNT  RECOMANDATE  PROBIOTICELE?

Pentru menţinerea unei stări optime de sănătate este recomandat consumul permanent şi constant de probiotice. În mod particular, probioticele sunt recomandate:
-  în timpul şi după tratamentul cu antibiotice, care dezechilibrează flora intestinală (studiile de
specialitate au arătat că aceasta are nevoie de şase luni pentru a se reface după un tratament de o
săptămână cu antibiotice);
-  în perioade de stres prelungit;
-  după intervenţii chirurgicale, în special la nivelul abdomenului;
-  în constipaţii, indigestii;
-  după o boală infecţioasă intestinală (diaree virală sau bacteriană);
-  în boli inflamatorii intestinale (colite);
-  în infecţii urinare, genitale (candidoze) recidivante.

Acţiunea probioticelor este potenţată de consumul substanţelor cu rol prebiotic, ambele acţionând sinergic pentru a îmbunătăţi semnificativ capacitatea organismului de a face faţă dezechilibrelor
alimentare cotidiene.

CE  SUNT  PREBIOTICELE?

Prebioticele sunt, de fapt, nişte fibre nedigerabile, funcţionând ca substrat ce stimulează activitatea şi creşterea microorganismelor existente în colonul nostru.
Ele ajută la formarea şi susţinerea unei flore intestinale sănătoase, stimulând activitatea probioticelor. De aceea, nu trebuie să uităm că menţinerea unei flore intestinale echilibrate şi robuste depinde în mare măsură de noi şi este la îndemâna fiecăruia. Compania ne sprijină în demersul de a ne proteja sănătatea şi a avea un stil de viaţă echilibrat, punându-ne la dispoziţie, pe lângă binecunoscutul şi foarte apreciatul Aloe Vera Gel, un produs cu adevărat revoluţionar:

FOREVER  ACTIVE  PROBIOTIC

-  conţine şase varietăţi de microbi benefici;

-  este realizat pe baza unei tehnologii unice de încapsulare;

- capsulele perlate rezistă acţiunii sucului gastric, permiţând eliberarea substanţelor active doar
la nivelul colonului;

-  este singurul produs probiotic de pe piaţă ce nu necesită refrigerare;

- ajută la combaterea dezechilibrelor provocate de hrana neadecvată şi stilul dezordonat de viaţă;

-  contribuie la procesul de creştere şi dezvoltare, prin menţinerea sănătăţii şi echilibrulu organismului;

-  ameliorează digestia;

- întăreşte sistemul imunitar.

Analizând avantajele consumului de Forever Active Probiotic faţă de alte produse similare de pe piaţă, Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări
Alimentare, declara: „Avantajul este dat de posibilitatea de conservare a produsului la temperatura camerei. Produsul poate fi utilizat cu uşurinţă în orice împrejurare: la
serviciu, în concediu, acasă, fără riscul de a se inactiva. De asemenea, datorită modului de condiţionare, produsul permite o bună supravieţuire şi colonizare a tractusului digestiv. Îmbinarea genurilor şi speciilor de microorganisme oferă produsului o mare valoare biologică.”

Revista Forever, august 2010

 

 

 

Lasă un răspuns