HRANA VERDE pentru sanatate

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să facem faţă unui stres masiv. Stresul omului modern îmbracă toate formele, de la stresul alimentar – metabolic (subnutriţie -malnutriţie) la stresul psihic, economic, socio-cultural, la cel indus de factorii de mediu, poluare chimică, poluare electromagnetică, poluare radioactivă, umiditate, frig, căldură, noi agresiuni ale germenilor patologici (virusuri, bacterii,fungi, paraziţi). Însuşi stilul de viaţă modern, definit de sedentarism, reprezintă un ucigător factor de stres, mai ales la nivel celular – metabolic.

Prin Fields of Greens, Forever Living ne pune la dispoziţie o soluţie simplă,comodă şi mereu la îndemână prin care putem combate efectele nocive ale alimentaţiei de tip fast-food. Ne ajută cu informaţii utile despre acest produs domnul profesor
universitar doctor Gheorghe Mencinicopschi

Directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Fields of Greens conţine pulberi obţinute din seminţe de orz, grâu, lucernă încolţite şi ajunse în stadiul de germeni – plantulă. Aceşti germeni – plantulă sunt prelucraţi blând, printr-o uscare menajantă, în aşa fel încât o mare parte din
nutrienţii şi non-nutrienţii esenţiali care au luat naştere prin procesul de încolţire şi dezvoltare a plantulei rămân activi biologic, dar, în acelaşi timp, suferă şi un proces de
concentrare, pentru că din matricea lor alimentară este eliminată doar apa.
Astfel, mulţi dintre cei peste 50 de nutrienţi esenţiali (inclusiv enzime active, precum superoxiddismutaza
(SOD), alte enzime antioxidante, vitamine liposolubile (A, E,
K) şi hidrosolubile (B6, dar şi alte componente ale complexului B, vitamina C), minerale (potasiu, calciu, magneziu, fier, sodiu, cupru, fosfor, zinc, mangan), fibre alimentare solubile şi insolubile, extrem de preţioase pentru sănătate, dar şi alte substanţe valoroase, precum capsaicina seregăsesc în forme biologic active.
ORZUL
- Asigură corpului nostru necesarul zilnic de vitamine, minerale, aminoacizi, acizi graşi esenţiali, enzime şi clorofilă.
- Stimulează sistemul imunitar.
- Este cea mai bogată sursă de superoxiddismutază, un antioxidant foarte puternic, şi de aceea combate în mod eficient efectele nocive ale radicalilor liberi, principala cauză a îmbătrânirii şi declanşării multor afecţiuni.
- Contribuie la reducerea nivelului colesterolului.
- Îmbunătăţeşte metabolismul celular, contribuind, astfel, şi la scăderea în greutate.
GRÂUL
- Are o istorie milenară, primele culturi fiind atestate cu mii de ani în urmă, pe teritoriul de astăzi al Iranului.
- Este o sursă importantă de fibre alimentare, în special insolubile, esenţiale pentru buna funcţionare a tranzitului intestinal, precum şi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare.
- Are un conţinut ridicat de fitosteroli, ce pot contribui la reducerea nivelului colesterolului rău.
LUCERNA
- Este bogată în enzime, care stimulează digestia.
- Conţine fitoestrogeni, bioflavonoide, aminoacizi, calciu, fosfor, fier, magneziu,potasiu şi vitamine.
- Are de patru ori mai multă vitamina C decât citricele, iar calciul pe care îl conţine este uşor absorbabil şi asimilabil de către organism.
- Este recomandată ca tonic general şi stimulent al sistemului imunitar.
- Datorită conţinutului ridicat de fibre, are un rol important în detoxifiere.
- Are efecte benefice şi asupra eliminării retenţiei de apă din ţesuturi.
- Poate preveni creşterea nivelului colesterolului şi depunerea grăsimii pe artere.
- Prin conţinutul ridicat în vitamina K, previne sângerările şi facilitează coagularea sângelui.
- Are efect puternic antioxidant, prevenind îmbătrânirea.
- Ajută la sporirea nivelului de energie a organismului, precum şi la refacerea tonusului fizic şi psihic.
- Redă elasticitatea şi supleţea pielii.
CAPSAICINA

- Este o substanţă care se găseşte în ardeiul iute, răspunzătoare de senzaţia extremă de fierbinte pe care o generează.
- Cercetările arată că este foarte benefică în cazul durerilor cronice cauzate de afecţiunile reumatismale cronice.
- Ajută la stimularea sistemului imunitar.
- Creşte rata metabolismului, contribuind, astfel, la scăderea în greutate.
- Conform studiilor efectuate de Institutul Medical din
Anglia, ingestia de capsaicină contribuie la „topirea” caloriilor, stimulând digestia şi alte funcţii ale organismului.
- Ajută la reducerea nivelului de colesterol, acţionând pe două căi: creşterea activităţii enzimelor responsabile de metabolismul grăsimilor şi scăderea cantităţii de colesterol absorbit de organism.
- Stimulează circulaţia. Prin efectul său vasodilatator, capsaicina ajută la scăderea tensiunii arteriale şi, implicit, a riscului de accidente vasculare ori infarct miocardic.
Aceşti nutrienţi şi non-nutrienţi au o activitate biologică foarte ridicată atunci când se găsesc în matricele lor naturale alimentare, precum în cazul produsului Fields of Greens. Spre deosebire de această situaţie, atunci când macro-nutrienţii (proteine, glucide, lipide), micro nutrienţii (vitamine, minerale) şi nonnutrienţii (antioxidanţii) sunt extraşi din contextul lor natural (matricea alimentară) şi supuşi purificării, îşi pierd din activitatea lor biologică şi nu mai pot conlucra, nemaiavând,
implicit, efectele benefice scontate.
Lipsa de activitate biologică a acestor substanţe se explică prin faptul că antioxidanţii nu pot lucra atunci când se află izolaţi unii dealţii. Antioxidanţii naturali lucrează numai în cascade metabolice în interiorul celulelor
vegetale şi animale. Vitaminele şi mineralele sinergizează şi se află într-o relaţie de susţinere reciprocă. Spre exemplu, vitamina E este reactivată de vitamina C. Dacă aceşti antioxidanţi nu se află în astfel de relaţii – cascadă, ei chiar pot deveni periculoşi, pentru că, de exemplu, vitamina E, care a anihilat radicalii liberi, se transformă ea însăşi într-un radical liber periculos, trecând la forma ei redusă. În acest moment intervine vitamina C, care o reactivează.
Prin încolţire, seminţele de orz, grâu, lucernă se trezesc la viaţă, generând noi substanţe în procesele metabolice activate, substanţe care nu existau înainte. Acest lucru înseamnă că germenii – plantulă de orz, grâu şi lucernă sunt
mult mai bogaţi din punct de vedere al compoziţiei în substanţe biologic active decât seminţele din care au provenit. În procesul de încolţire sunt activate o multitudine de enzime absolut necesare menţinerii vieţii şi sănătăţii şi care lipsesc din alimentele moderne. De aceea
spunem că alimentele moderne, rafinate, de tip fast food şi junk food sunt alimente moarte. Spre deosebire de acestea, Fields of Greens, deşi se prezintă sub formă de pulbere,
este un aliment viu, pentru că păstrează elementele vitale – enzimele – în stare activă.
Enzimele active, vitaminele active, mineralele şi antioxidanţii biologic activi sunt tocmai elementele esenţiale care lipsesc din alimentaţia omului modern, alimentaţie mult prea bogată în alimente moarte.
Iată de ce Fields of Greens vine să echilibreze
tocmai această penurie de vitamine, minerale, antioxidanţi deficitari în alimentaţia noastră, oferind o soluţie simplă
şi comodă la îndemâna mult prea ocupatului şi stresatului om modern.

Domnule profesor, vă mulţumim pentru informaţiile valoroase pe care ni le-aţi împărtăşit şi vă dorim o primăvară plină de energie!


Articol aparut in Revisa  Forever!

 

Lasă un răspuns