Aloe Vera

aloe1

De-a lungul istoriei, numeroase civilizaţii au folosit Aloe vera datorită binefacerilor pe care această plantă le-a adus în folosul sănătăţii. Miraculoasa frunză de aloe conţine peste 75 de compuşi nutritivi şi 200 de compuşi activi, dintre care enumerăm 20 de minerale, 18 aminoacizi şi 12 vitamine. Varietatea cea mai bogată din punct de vedere nutritiv este Aloe barbadensis Miller – singura pe care o cultivăm şi o folosim pentru produsele noastre. Procedeul brevetat, prin care obţinem forma stabilizată a gelului de aloe, ne permite să oferim consumatorilor toate calităţile plantei, aşa cum le regăsim în stare naturală. Forever Living Products este prima companie care a primit aprobarea prestigiosului Consiliu Ştiinţific Internaţional pentru Aloe, privind consistenţa şi puritatea gelului.

Apasă aici pentru a afla mai multe detalii despre Aloe vera.

Apasă aici pentru a afla mai multe detalii despre Gelul de Aloe vera, procesul brevetat de stabilizare şi laboratoarele de prelucrare.

Aloe Vera – o familie numeroasa

În botanica sunt enumerate pana acum peste 250 de specii de aloe. Dintre acestea, printre cele mai importante amintim:

  • Aloe socotrina: Planta cu originea de pe insula Socotra, Yemenul de Sud, a fost mult timp cea mai raspandita specie de aloe. Datorita efectelor terapeutice considerate magice, negustorii arabi au comercializat-o peste tot, timp de secole, de pe malurile Marii Mediterane pana in China.
  • Aloe africana: Aloe Africana a fost cultivata de fermierii olandezi si, pana la aparitia Aloei vera, a fost cea mai cautata specie de aloe din lume. A fost comercia-lizata sub forma de praf sau gel uscat.
  • Aloe Vera: (Linné/Barbadensis Miller/Vulgaris). În secolul al XVII-lea negustorii britanici au derulat un comert de amploare, profitabil, bazat pe planta salbatica de pe insula Barbados. Efectul laxativ al frunzelor uscate era foarte apreciat.Exista doua specii de Aloe barbadensis, cea verde si cea albastra. Specia verde poate fi folosita in scopuri terapeutice doar dupa 4-5 ani, cea albastra, crescand mai repede, ajunge la maturitate la sfarsitul anului al treilea. Amandoua speciile au aproape aceleasi efecte terapeutice.
  • Aloe ferox: Împreuna cu Aloe saponaria, este cea mai agreata specie de aloe a Estului Îndepartat. Consumarea aloei in viziunea japonezilor, chinezilor si taivanezilor este o placere deosebita. Se mananca cruda sau fiarta, miezul strecurat si condimentat se bea si se foloseste in scopuri terapeutice. Azi, japonezii sunt cei mai mari consumatori de aloe, in special de Aloe Vera si Aloe Ferox.
  • Aloe arborescens: În regiunile sudice, desertice ale fostei Uniuni Sovietice creste aceasta specie salbatica de aloe, care a fost in atentia cercetatorilor rusi si a pionierilor medicinei naturiste. Efectele terapeutice au fost descrise de profesorul oftalmolog Vladimir Filatov si de biologul Israel Bekhman.

Lasă un răspuns